Győr Toastmasters

Hatás születik – T. Bieniek Ildikó workshopja

b_ildiko2.jpg

Október 21-én, több, mint egy év csúszás után végre részt vehettünk T. Bieniek Ildikó workshopján. Bevezetésként az est házigazdája, Mikóczi Ferenc a Toastmastersről, majd azon belül a győri klubról ejtett néhány szót, majd feltette a kérdést a közönségnek: „Mi a tanulás legnagyobb gátja?” Pár perc után a választ is megtudtuk: „Én ezt már tudom!”

Kért minket, hogy a mai előadást nyitott szívvel és elmével hallgassuk, majd felkonferálta az előadót, aki 2014 óta foglalkozik nonverbális kommunikációval. Színpadra lépése után Ildikó kedvességével és magabiztosságával minden résztvevőt elvarázsolt.

Megtudtuk, hogy vannak különböző előadói kategóriák, viszont saját karakterünket felül is írhatjuk előadásunk során. Ildikó sok kérdéssel és gyakorlattal színesítette előadását, és többször kért egy vagy több résztvevőt a színpadra egy-egy megállapítás demonstrálására.

b_ildiko_m_zoli.jpg b_ildiko_zsuzsa.jpg

Foglalkoztunk a testbeszéddel, azon belül a sétálással, fejmozgatással, kézmozgatással, mimikával, szemkontaktussal. A 6 alapvető érzelmet az Ildikó által mutatott képeken Németh Zoltán (DrPrezi) jelenítette meg.

b_ildiko_prezi.jpg

Ezen kívül megtudtuk például, hogy ha a beszédünkben több különböző karakter jelenik meg, akkor érdemes a megjelenítésüknél egy-két lépést jobbra vagy balra lépni, mert így a karakterek hangsúlyosabbak, és jobban elkülöníthetők lesznek. Ez nagyon hasznos tanácsnak bizonyult számomra is, és be is építettem ezt kb. egy héttel később a területi beszédversenyen megtartott humoros beszédembe.

A workshopról sok tudnivalóval távoztunk, és mindannyian jobbak lettünk hatáskeltésben.

A klubtagokon kívül több vendég is megtisztelt bennünket a részvételével, reméljük, hogy ők többször is ellátogatnak hozzánk.

b_ildiko_csoportkep2.jpg

Várunk mindenkit szeretettel következő workshopunkon, november 4-én, ahol Németh Zoltán (DrPrezi) a humor matematikájáról tart előadást.

Schneider Évi - Toastmasters Retorika klub Győr, Oktatásért felelős alelnök

A bejegyzés trackback címe:

https://toastmastersgyor.blog.hu/api/trackback/id/tr4816742088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Állandó oldalak

Friss topikok

Győr Toastmasters

süti beállítások módosítása