Győr Toastmasters

Kontrasztok hete

88_tm_csoportkep.jpg

Múlt héten, egymást követő napokon egy online és egy személyes retorika klubtalálkozón vettem részt.

Szerdán a Bankmasters nyílt estjére került sor, melyen szívesen látták a csatlakozni vágyó érdeklődőket. Az est házigazdája az est kezdetén ismertette, hogy mi az a Toastmasters, majd a szerepvállalókat vezette fel. Az ő bemutatkozásuk után két felkészült beszédet hallottunk. Szepesi-Mázsár Márk a kommunikációs stílusokról tartott előadást, Somogyi Balázs pedig rendhagyó jégtörőjében (a sokadik ösvényének kezdetén) elmondta, hogy mit adott neki a Toastmasters. A rögtönzésekben a bátor vállalkozók gyerekrajzokról beszéltek úgy, mintha azok kortárs képzőművészeti alkotások lennének. Az est jó hangulatban telt, reméljük, hogy gazdagodik új tagokkal a Bankmasters klub.

Csütörtökön győri klubunk estjét egy parkba szerveztük. Az est házigazdája, Sekk-Kovács Adrienn 88. estünk számmisztikájáról és a nők Toastmastersben betöltött szerepének történetéről is mesélt nekünk. Én elmondtam, hogy miért csatlakoztam, és vagyok tagja a kezdetektől a klubnak (#MyWhy): itt folyamatosan fejleszthetem a készségeimet, és jó hatással van rám a fejlődés és a társaság. A bemelegítő játékban egy aktuális téma került elő: mindenki elmondta a körülötte ülőknek, hogy miért szereti a nyarat.

88_tm_hg.jpg 88_tm_beszed.jpg

Nagy Gizke beszédében megosztotta velünk személyes történetét: mit tanult abból, amikor őt mentorálták, mik egy jó mentorálási folyamat lépései.

Rögtönzésvezetőként Gonczlik Andrea egy olyan feladatot hozott nekünk, ami könnyűnek tűnik, de nem az, ezért hasznos gyakorolni: ez pedig a bemutatkozás. A változatosság kedvéért Andi különböző szituációkat adott meg, melyben a résztvevőknek be kellett mutatkozniuk. Volt itt konferencia, céges rendezvény, baráti társaság, lakodalom, vonat, plébános. A legjobb rögtönző, egyik vendégünk, Gyöngyi kedvenc színészének mutatkozott be egy liftben.

Teljesen más hangulata volt a személyes klubtalálkozónak, ezt a parkban a padokon ülve is éreztük. Az est folyamán igyekeztünk megfelelni az új kihívásoknak: hogy a háttérzaj miatt hangosabban kell beszélnünk, és hogy a „bizalom színpadának” padlója ezúttal kavicsokkal van kirakva. Néhány tagunk és több érdeklődő vendég vett részt az eseményen, melyen a meleg ellenére nagyon jól éreztük magunkat. Elhatároztuk, hogy amennyiben az időjárás megfelelő lesz, következő estünket is egy parkban tartjuk.

Szeretettel várjuk estjeinken azokat, akik egy támogató közegben szeretnének fejlődni!

Schneider Évi - Toastmasters Retorika klub Győr, Oktatásért felelős alelnök

A bejegyzés trackback címe:

https://toastmastersgyor.blog.hu/api/trackback/id/tr5016607332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Állandó oldalak

Friss topikok

Győr Toastmasters

süti beállítások módosítása