Győr Toastmasters

Partragyogás, mosolyeső, rapkoncert

A nyár vége még elhúzta előttünk a mézesmadzagot, mi pedig élve a meleg idő adta lehetőségekkel, a Rába-partra tettük át székhelyünket.

Ezúttal kevesebben voltunk a megszokottnál, sokan nyaraltak, de lelkes kis csapatunk nagyot alkotott.

Mikóczi Feri felkészült házigazdaként a lélekjelenlétre hívta fel a figyelmet. Olyan gyakorlatokat végeztünk, ami átbillentett minket a jelenbe. 21. századi Buddhaként rezegtünk olyannyira, hogy a járókelőket észre sem vettünk, totális jelenlétben éreztük magunkat.

Kovalovszki Márton a nap szavát is megosztotta velünk: béke. Aki ezt a kifejezést és különféle változatait (pl. békés) beleszőtte a beszédébe, Marcitól csillagos ötöst kapott a Toastmasters ellenőrző füzetébe.

 

232625199_2073590259465507_6867143065155835396_n.jpg

Aztán következett a MyWhy beszédem, amiben kifejtettem, miért csatlakoztam a klubhoz. A miértem taglalása megerősített abban, hogy miért fontos ezt a közösséget gondozni, mihez tartsam magam elnökként, retorikát szeretőként és emberként is. A szeptember eleji klubesten pedig Gonczlik Andrea fogja ecsetelni majd a miértjét. Alig várom.

Vendéget is üdvözölhettünk, nem akárkit, ugyanis Jakabné Rácz Ildikó, a Toastmasters Veszprém első embere, elnök asszonya is megjelent a klubesten, sőt, értékelőként szerepet is vállalt. Le a kalappal Ildi előtt, ahogy erősíti a veszprémi és a győri klub kapcsolatát.

Az est folyamán három felkészült beszédet hallhattunk.

Schneider Éva a mentorálásról tartott előadást, saját életéből merítve markáns példákat, szemléltetőeszközt is használva. Évi fejlődése estről estre tetten érhető, magabiztosan halad előre a saját ösvényén.

Sekk-Kovács Adrienn stílszerűen a Csillagok háborúja zenéjével nyitott, majd ő is a mentorálás tengerébe invitált minket, mi pedig lelkes retorikai fürdőzőként csobbantunk egy hatalmasat. Adrira remek hatással volt az idei nyár, rengeteg élmény és határai tágítása a színpadon is megmutatta pozitív hatását.

A prezentáció mestere ösvényén haladok, a feladatom ezúttal a gesztusok használata a beszédben volt. Egy varázskérdésre építettem fel az előadásomat:

Mi szép?

Tehát mit látunk szépnek az életben? Egy napfelkeltét, felhőket, táncot? Az volt a célom, hogy a tucatkérdések (Mizu? Mi újság? Mi a helyzet?) helyett varázskérdéseket tegyek fel.

A beszédek után következett a klubestek mindig frenetikus része: a rögtönzés.

A rögtönzés műfajának koronázatlan királya, Biczó Zoltán állt a színpadra, majd megmutatta nekünk a nem mindennapi feladatot: legyünk időjárás-jelentők!

Szinte könnyesre nevette magát a Rába-part is rajtunk, szédítő mini-rögtönzéseket produkált klubunk minden tagja.

A retorikai időjósok műsora után következtek az értékelések: Jakabné Rácz Ildikó, Kiss Anikó és Gonczlik Andrea precíz, értékes visszajelzéseket adott beszélőinknek. Hatalmas szerepe van ezeknek az értékeléseknek, hiszen megerősítenek, irányt mutatnak és ösztönöznek minket.

 

240103856_2073590222798844_4007308658853961_n.jpg

Az est végén színpadra lépett a többi szerepvállaló is: a nyelvőr, az időmérő, az ő figyelő, a szavazatszámláló is. És persze a főértékelő, akinek titkos szerepét ezúttal Gonczlik Andrea vállalta el, s teljesítette pazarul a küldetését.

Több járókelő is letáborozott a parton az est alatt. Köztük volt egy győri gyökerekkel rendelkező rapper is, Tripla, aki az est nem hivatalos részeként egy másfél perces rapszöveget nyomott, amelyet megérdemelt taps fogadott.

A klubesten hagyományos módon három kategóriában hirdettünk győztest:

 

Legjobb értékelő: Kiss Anikó

Legjobb rögtönző: Kiss Balázs

Legjobb beszélő: Szabó Erik

 

 

Éljen, éljen!

 

Találkozunk a következő klubesten, szeptember 2-án, 18:00-tól!

Ha szeretnél végre bátran beszélni, s egy remek közösség tagja lenni, tarts velünk!

 

Szabó Erik
Győr Toastmasters
elnök

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toastmastersgyor.blog.hu/api/trackback/id/tr6616666942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Állandó oldalak

Friss topikok

Győr Toastmasters

süti beállítások módosítása