Győr Toastmasters

A 100. klubestünk

tm_20211209_csoportkep.jpg

A 100. estünkre nem csak a jelenlévő tagok és vendégek, hanem az Iparkamara földszinti terme is ünneplőbe öltözött: feldíszítettük kék és fehér lufikkal és krepp papírral. 

Az estünk házigazdája, a kis csapatunkat összehozó Mikóczi Feri százszoros szeretettel köszöntött minket az est elején. Feri bevezetőjében visszaemlékezett a klub kezdetére: 2017.10.25-én gyűltek össze először a fejlődni vágyó emberek, hogy kipróbálják, hogy mit adhat nekik egy Toastmasters retorika klub. Feri kiemelte a győri klub 4 különlegességét:

1. Közös értékrend

2. Közös cél: Egyik pontból egy másikba haladunk, lépésről lépésre.

3. Közösség: Megnyílhatunk, és önmagunk lehetünk.

4. Belső fejlődési vágy: Legyőzzük félelmeinket.

Ezt követően Mike Andi tartalmas videója következett a klub 2021. évéről: sok képpel az online estekről, élő estekről, vezetőségválasztásról, csapatépítőkről, workshopokról, versenyzésről, más klubokkal tartott közös estekről. A videóból megtudtuk azt is, hogy az esteken melyik szerepet ki vállalta el a legtöbbször. A videó különlegessége volt a házigazdák klubestek előtti videós bejelentkezéseiből összerakott válogatás.

tm_20211209_video.jpg

Az esten beszédek helyett elnökünk, Szabó Erik és az alapító tagok osztották meg a miértjüket (MyWhy). Eriket négy szellő repítette hozzánk: Feri, Anikó, Zoli és Gizke. Én visszaemlékezésemben elmondtam, hogy úgy éreztem, hogy ez a klub jót fog tenni nekem, és mivel ez beigazolódott, azóta is aktívan veszek részt a klub és az elnökség életében, a versenyeken és a regionális programokon. Lányi Rolit Feri kérte meg, hogy csatlakozzon, és ő megtette, mert volt olyan, hogy félt beszélni, vagy túl gyorsan beszélt. Medgyesi Zoliról most tudtuk meg, hogy évekkel ezelőtt Romániában a jelenlegi district igazgató volt a szobatársa. Később Gizke hívására csatlakozott a klubhoz, és azóta is itt van, mert még mindig jól érzi itt magát. Mikóczi Feri régebben nem tudta megfelelően átadni azt, ami benne volt, ezért fordult a retorika felé. Először a veszprémi klubot nézte meg, majd nekiállt egy új klub megalapításának Győrben.

tm_20211209_kor4.jpg

Az est keretén belül Csintalan Balázs, area igazgató átadta nekem az area szintű angol nyelvű humoros beszéd versenyen szerzett 1. helyezésért járó medált, melyre egyáltalán nem számítottam, de nagyon jól esett.

tm_evi_dij_20211209_6.jpg

A kezdetekre történő visszaemlékezés után csoportos rögtönzés kezdődött Biczó Zoli vezetésével, melyben mindenki részt vett. Egy pöttyös labdát dobálva fűztünk tovább egy történetet, mely kísértetiesen hasonlított klubunk életére.

tm_20211209_rogt1.jpg

Én „best of” jellegű rögtönzéssel készültem, a 10 rögtönzést a korábbi esteken elhangzottakból válogattam. Jókat nevettünk például a következőkön: beszéd és mozgás egyszerre, két ember beszélgetése egy festményről, a hiszticsökkentő zokni reklámja, Anikó romantikus napja.

tm_20211209_rogt2.jpg tm_20211209_rogt3.jpg tm_20211209_rogt4.jpg tm_20211209_rogt7.jpg tm_20211209_rogt5.jpg

Mikóczi Feri lezárásként megkérdezte tőlünk, hogy mi az a nyereség, amivel többek lettünk ma: a legtöbben a támogató közeget mondtuk. Feri Wass Albertet idézte: „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség”. A varázslatos 100. estünket követően ezzel mindannyian egyetértettünk. 

Az ünneplés részeként az est végén elfogyasztottuk a Toastmasters logóval díszített tortát.

Sekk-Kovács Adri az est végén azt kívánta nekünk, hogy jövőre lépjük át a retorikával kapcsolatos akadályokat!

Én is ugyanezt kívánom nektek az új évre! Jövőre látogassatok el hozzánk! Kellemes ünnepeket!

Schneider Évi - Toastmasters Retorika klub Győr, Oktatásért felelős alelnök

A bejegyzés trackback címe:

https://toastmastersgyor.blog.hu/api/trackback/id/tr9716786608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Állandó oldalak

Friss topikok

Győr Toastmasters

süti beállítások módosítása