Győr Toastmasters

48. Győri Toastmasters Retorika Klubtalálkozó

 48_tm_csoportkep.jpg

Az est kezdetén a házigazda, Lányi Roland elmondta, ő a társaságért, és a nyilvános beszéd gyakorlásáért jár a Toastmasters klubba. Itt legyőzhetjük rossz szokásainkat, például csökkenthetjük, illetve elhagyhatjuk az ööö használatát. Ehhez, és a fejlődéshez jó hátteret biztosít a Toastmasters International szervezete.

Halloween estéjén ijesztő, de mégis mulatságos esten vettünk részt: ijesztő, mert néhányan jelmezben érkeztek, és a rögtönzésben előkerült egy szellem; mulatságos, mert nagyon jó volt a hangulat, különösen a rögtönzések közben.

48_tm_jelmez1.jpg 48_tm_jelmez2.jpg 48_tm_jelmez3.jpg

Szavazatszámlálónk, Mikóczi Feri emiatt először azt mondta: szavazzunk, kié a jobb jelmez. Majd komolyra fordította a szót, és ismertette a három szavazási lehetőséget: legjobb beszéd, legjobb értékelés, legjobb rögtönzés

Pánczélné Kovács Gabriella "Az akvárium" című beszédében szép hasonlatokkal motivált bennünket, hogy ismerjük fel, hogy segítő, vagy mérgező közegben tartózkodunk, és utóbbi esetén merjünk kilépni a közegből. Gabi elmondta, hogy a Toastmasters határozottan építő jellegű közeg, ahol mindenki megkapja a megfelelő figyelmet

Békés Anita "Az élet páros oldala" című beszédét, mely a házasságról szólt, másodszor adta elő, ezúttal a javasolt változtatásokat is beépítette beszédébe. Az erőteljes üzenet - miszerint a a jó házasság egy őszinte, szeretetteljes kapcsolat, szeretetközösség - másodszor is elérte a közönséget.

A legjobb beszélő cselekvésre ösztönző beszédével Pánczélné Kovács Gabriella lett. Gratulálunk!

48_tm_szsz.jpg 48_tm_beszed1.jpg 48_tm_beszed2.jpg

A rögtönzéshez egy egyszerű játékot vett elő a rögtönzésvezető, Ősz Titanilla. 3 ismeretlenes egyenletként volt meghatározva egy alapszituáció: KI MIT HOL csinál. A résztvevőknek bátorságra, kreativitásra, és beszédkészségre volt szükségük. Inspiráló, kreatív, és szórakoztató rögtönzések születtek:

  • a falu bikája egy repülőn kioktatott valakit
  • egy guru a színpadon nagyon lassan beszélt
  • egy rendőrszóvivő a női mosdóban főzött
  • egy 3 éves gyerek a templomban motivált
  • egy szellem a Toastmasters klubesten alkoholt fogyasztott
  • egy turista (aki nem beszélte a nyelvet) az óvodában diétázott
  • egy költő a temetőben szerelmet vallott
  • egy szenilis nagypapa a szóbeli vizsgán ismerkedett

A legjobb rögtönző Daliás Tibor lett, aki parancsnokként tököt faragott a Déli- sarkon. Gratulálunk!

48_tm_rogt4.jpg 48_tm_rogt3.jpg 48_tm_rogt1.jpg

Mielőtt valaki fellép klubunkban a "bizalom színpadára" két dolgot érezhet: fél vagy dagad az önbizalomtól. Amint a színpadon találja magát varázsütésre mindkettő elmúlik. A Toastmasters klubban mindenkinek lehetősége van gyakorolni a nyilvános beszéd művészetét, hogy kellő rutint szerezve álljon ki a közönség elé, és tudjon magával ragadóan beszélni. Ha szeretnél nálunk gyakorolni, látogass el hozzánk és támogatni fogunk nyilvános beszéd és vezetői készségekhez kapcsolódó céljaid elérésében!

48_tm_nyertesek.jpg

Schneider Évi - Toastmasters Retorika klub Győr, titkár

A bejegyzés trackback címe:

https://toastmastersgyor.blog.hu/api/trackback/id/tr1315288940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Állandó oldalak

Friss topikok

Győr Toastmasters

süti beállítások módosítása