Győr Toastmasters

Győri Toastmasters Retorika Klubtalálkozó 2021.02.04.

tm_20210204.jpg

Csütörtök este, a szokásos időben gyülekeztünk a virtuális szobában, hogy megjelenjünk a bizalom képernyőjén. Az est házigazdája, Szabó Krisztián büszkén mesélte, hogy a Forbes magazinban, egy győri startupról szóló cikkben az ő nyilatkozatából emelt ki egy mondatot a cikk címévé az újságíró. Krisz szerint a tartalmas kifejezésekkel teli megnyilatkozás a Toastmasterses tapasztalata nélkül nem valósult volna meg.

A házigazda felszólítására, hogy ki meri elmondani a miértjét (#MyWhy), Nagy Gizke jelentkezett. Gizke extrovertált személyiség, szeret emberek között lenni, és itt olyan emberekkel lehet együtt, akikkel fejlődhet.

Krisz a bemelegítő játékot a Super Bowl-ról szóló érdekes statisztikákkal vezette fel. Mivel az eseményen sok reklámot játszanak le, a részvételért versengenek a cégek, ezért az itt szereplő reklámok kreatívak, jól felépítettek, és sok retorikai eszközt használnak. Ehhez kapcsolódóan mindannyian megosztottuk a többiekkel, hogy mi a kedvenc reklámunk. Szóba került a Skála Kópé, a Sony Bravia TV reklámja a pattogó labdákkal, a Soproni Ászok, a Dove, a Sport szelet, a Nike, a Peugeot, a Renault.

A bemelegítés után következtek a beszédek. Az első beszédet Sekk-Kovács Adrienn tartotta. Adri „Az utcaseprő” című beszédében a vezetői stílusáról beszélt nekünk, említve történelmi személyiségeket és minket, klubtársait is. A beszédből megtudhattuk, hogy Adri életébe 2019-ben jelzőtűzként robbant be a Toastmasters, a következő évben pedig már a vezetők csarnokába lépett be, amikor őt választottuk meg elnökünknek. Reméli, hogy a jövőben úgy fognak rá mások visszatekinteni, mint egy utcaseprőre, aki úgy sepert, ahogy Michelangelo festett.

A második beszédet Kiss Balázs mondta „Sakk-matt, avagy a józan ész diadala” címmel. A beszédet hallgatva egy érdekes utazáson vehettünk részt, melyben előkerültek ismert, kitalált karakterek is, és megtudtuk, hogy „lift nem vezet a sikerhez”. Balázs a harmadik beszédet mondta rövid időn belül, így értékelője, Szabó Erik szerint olyan, mint egy retorikai vonat, amely megtalálta a saját vágányát.

A harmadik beszédet én mondtam. Brian R. Little: A titokzatos én című könyvének tartalmát dolgoztam fel, a visszajelzések alapján követhetően, hangsúlyozva az üzenetet: tűzzünk ki olyan célokat, és vágjunk bele olyan tevékenységekbe, melyek akár a személyiségünket is megváltoztatják.

A legjobb beszédet a szavazatok alapján Kiss Balázs mondta. Gratulálunk!

A rögtönzésvezető, Kiss Anikó kreatív feladatot hozott nekünk: a felvázolt szituációban a rögtönző párosnak minden megszólalást az abc következő betűjével kellett kezdenie (könnyítésül az angol abc-t használtuk). A rögtönzésekben megjelent egy kirándulni készülő pár, egy iskolába tartó felkészületlen gyerek és anyukája, egy ugató kutya gazdája és az ő szomszédja.

A legjobb rögtönző Nagy Gizke és Szabó Erik párosa lett! Gratulálunk!

2017. novemberében én is belevágtam egy olyan tevékenységbe, mely megváltoztatta a személyiségemet: a győri Toastmasters klub tagja lettem. Sokat fejlődtem az azóta eltelt idő alatt. A két másik beszédből is hasonló tapasztalatok szűrődtek ki: Adri kiemelten az elnöki szerepben, Balázs a kreatív beszédek tartásában fejlődött, és ők is napról-napra kicsit mások lesznek küzdelmeik által.

Ha te is szeretnél változtatni, megtalálni a saját vágányodat, és magabiztosabban kiállni mások elé, akkor szeretettel várunk következő estünkön!

Schneider Évi - Toastmasters Retorika klub Győr, Oktatásért felelős alelnök

A bejegyzés trackback címe:

https://toastmastersgyor.blog.hu/api/trackback/id/tr716419140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Állandó oldalak

Friss topikok

Győr Toastmasters

süti beállítások módosítása