Győr Toastmasters

46. Győri Toastmasters Retorika Klubtalálkozó

46_tm_csoportkep2.jpg

A 46. esten én vállaltam a házigazda szerepét. Igyekeztem összeszedetten és pontosan koordinálni az eseményeket. (A visszajelzések alapján ez sikerült is.)

Bemelegítésként egy egyszerű gyakorlatot hoztam, melyet egy improvizációs tréningen láttam. Mindenki köszöntött egy másik embert, kézfogással, és – ha mindketten úgy érezték – öleléssel, majd kölcsönösen azt mondták egymásnak: „Én látlak téged!” Ezzel kicsit közelebb kerültünk egymáshoz: látszott, hogy mindenkinek jól esik a köszöntés, bensőségesebb, barátibb lett a hangulat.

46_tm_hg_1.jpg

A szerepvállalók bemutatkozása előtt Békés Anita tartott előadást a Toastmastersen belüli versenyekről, melyet a következő idézettel indított: “Az ember alapvetően versengő lény, a versenyzés pedig lehetőséget nyújt arra, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. Az önmagunkkal szembeni küzdelem erős motiváló erő, de a versenyzés másokkal még ennél is erősebb inger.” (Csíkszentmihályi Mihály) Anita ismertette a humoros beszéd és rögtönzésverseny menetét, mely klubunkban nov. 14-én kerül megrendezésre. Elmondta, hogy a verseny részben egy show, részben pedig a részvétellel fejlődni lehet. Ezután megkérdezett néhány potenciális jelentkezőt, hogy mi motiválja őket a versenyen való részvételre. Ez nagyon jó kedvcsinálónak bizonyult, előadása végén több érdeklődő is jelentkezett a megmérettetésre.

46_tm_edu_1.jpg

Az első felkészült beszédet Kovalovszki Márton tartotta „Egy szerencsejátékos vallomása” címmel. Marci 10 év pókerezés tanulságait foglalta össze beszédében. Szerinte ez a tevékenység jó tanítómester volt számára, mert gyors visszajelzéseket kapott általa, és megtanulta, hogyan kezelje a pénzt, és figyelje meg érzelmeit.

Daliás Tibor „Nekem ilyen volt az első” című beszédében saját válaszait mondta el arra a kérdésre, hogy az első élmény a meghatározó, vagy felülírhatja-e azt a későbbi tapasztalat. Nyilvános beszéd, csoportvezetés, vitorlázás – Tibinek nem voltak jó élményei ezekkel a tevékenységekkel kapcsolatban kezdetben, de idővel mindegyikben tapasztalatot szerzett, így megtanulta, hogy mindennek kell időt adni, és az első élményt felülírhatja a későbbi tapasztalat.

Ősz Titanilla elmondta beszédében, hogyan követte belső hívását (beszédének címe is erre utal: „Ha érzed a belső hívást, kövesd!”). Elindult az El Caminon, majd rátalált a coachingra, mint hivatásra. Az ide vezető úton szembesült nehézségekkel, és saját magával is.

Magával ragadó beszédével a szavazást Ősz Titanilla nyerte. Gratulálunk!

46_tm_marci.jpg 46_tm_titanilla.jpg 46_tm_tibi.jpg

A rögtönzésvezető, Biczó Zoltán képleírást hozott nekünk feladatként, viszont el lehetett vonatkoztatni a képektől, és saját élményeket is fel lehetett eleveníteni. Így egészen filozófikus hangvételű rögtönzések születtek a pillanat megéléséről, a futás közbeni ismerkedésről, és arról, hogy a fényképek nem mindig tükrözik a valóságot. Utóbbi megállapítást a szavazás nyertese, Bártfai Péter tette egy esküvői képről. Gratulálunk!

46_tm_rogt1.jpg 46_tm_rogt2.jpg

Főértékelőnk Pinczel Márton area direktorunk volt, aki először (reméljük nem utoljára) vett részt a győri retorika klub estjén.

Az est végén megállapítottuk, hogy egy jó energiájú esten vettünk részt, ahol a szerepvállalók ismét saját példáikat mutatták be, és szőtték bele feladatukba, így váltak hitelessé és inspirálóvá.

46_tm_nyertesek.jpg

Házigazdaként biztosítottam, hogy minden a megfelelő időben következzen (ehhez volt egy listám is, amibe néha belepillantottam), így az est nem sokkal 8 óra előtt befejeződött. Ez természetesen nem csak az én érdemem, hanem csapatmunka volt. Kellett hozzá a szerepvállalók megfelelő együttműködése, főleg az időmérőé, és a rögtönzésvezetőé.

A Toastmastersben lehetőség van az egyéni erősségek kihasználására, mely során önmagunkkal versenghetünk, versenyzésre, ahol egymással is, és csapatmunkára, ahol közösségi énünket hívhatjuk elő. Ha kíváncsi vagy erre a sokoldalúságra, látogass el közénk!

Következő alkalommal, 2019.10.17-én workshoppal várjuk az érdeklődőket „Az ötletek ereje, azaz kreatív gondolkodás a mindennapokban” címmel. Várunk mindenkit szeretettel!

Schneider Évi - Toastmasters Retorika klub Győr, titkár

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toastmastersgyor.blog.hu/api/trackback/id/tr1915211194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Állandó oldalak

Friss topikok

Győr Toastmasters

süti beállítások módosítása