Győr Toastmasters

A XXIX. Győri Toastmasters Retorika klubtalálkozó

Az est házigazdája, Kiss Anikó, sziporkázó nyitóbeszédében megosztotta a klubtagokkal és a vendégekkel sikertörténetét a Toastmasters-szel és az ő „miértjét”, hogy miért lett tag és hogyan segített neki a közösség és a klub személyes retorikai fejlődésében.

29_blog.jpg

Három új vendégünk rögtön a találkozó elején rengeteg információt elcsíphetett a klub működéséről és a lehetőségekről, melyekhez a Toastmasters a kapu. Anikó egy, a 2016-os retorika világbajnokságon harmadik helyezést elérő magyar fiatalembertől, Szűcs Lászlótól csente el bemelegítő feladatát, melyben a következő mondatot kellett egyre gyorsabban ismételgetnie párban mindenkinek:

„A Moszkvics slusszkulcs luxus szükséglet.”

Miután már mindenki készen állt az estre, Anikó kiemelte a „Bizalom Színpadának” jelentőségét, majd minden jelenlévőt egy-egy gyémánthoz hasonlított, amin még itt-ott csiszolni kell a tökéletességhez.

Az első beszédet Szegedi György tartotta, akit megihletett Szabó Krisztián előző beszéde, „Nagyapáink Öröksége” címmel mesélt jégtörőjében a két nagyapjával megélt élményekről és a történetekről, amiket tőlük hallott. Megismertük egy olyan férfi történetét, aki büszkén mesélte az unokájának, hogy ő vezette azt a mozdonyt, mely visszahozta magyar földre az 1848-as szabadságharc zászlóit és egy pillanatra beleláthattunk egy kötélkészítő mindennapjaiba is.

8_kep_2_7.jpg

Az est második előadója, Lányi Roland jégtörőjében megosztotta a klubtagokkal egy 20 éves fiú történetét, aki duchenne izomdisztrófiában szenvedett egészen napjainkig, amikor is eltávozott az élők sorából. Mélyen érintett mindenkit Roland elbeszélése, melyben az élet furcsa, néha igazságtalannak vélt fordulatairól beszélt, és mindenkit elgondolkodtatott mikor feltette a kérdést: „Vajon mi mennyire becsüljük az életünket?”. Sorait egy Robin Sharma idézettel zárta: „Amikor megszülettél sírtál, a világ örvendett. Élj úgy, hogy amikor meghalsz a világ sírjon, te pedig örvendezz.”

Mikor szavazásra került a sor Roland kapta a legtöbb szavazatot elgondolkodtató, és kissé melankolikus beszédével. Gratulálunk!

A rögtönzéseknél nem volt egyszerű dolguk a résztvevőknek, egy-egy mese karaktert kellett egy klubtag jellemzőivel felruházni, és úgy előadni a történetet, hogy a többi tag és vendég ki tudja találni melyik klubtagunkról van szó. Mikóczi Ferenc, a rögtönzésvezető elmondta, hogy ez a feladat erősen fejlesztő jellegű, hiszen mindkét agyféltekét igénybe vette a rögtönzési feladat. A legjobb rögtönző Bence lett. Gratulálunk!

feri_why.jpg

Az est végén két új tagot is köszönthettünk soraink között, és zárásul Kiss Anikó felkérte Mikóczi Ferencet, hogy legyen ő az első, aki megosztja a Toastmasters közösségben az ő „Miértjét” (#MyWhy). Ez a kis felkérés majd tagról tagra vándorol a jövőben.

Várunk mindenkit sok szeretettel a következő klubestünkre, melyre február 21-én kerül majd sor.

Sári Dorottya - Toastmasters Retorika klub Győr, tag

A bejegyzés trackback címe:

https://toastmastersgyor.blog.hu/api/trackback/id/tr8014620128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Állandó oldalak

Friss topikok

Győr Toastmasters

süti beállítások módosítása